ABD’li generalden Çin’le savaş uyarısı: İki yıl içinde başlayabilir

ABD’li generalden Çin’le savaş uyarısı: İki yıl içinde başlayabilir

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle birlikte dünya genelinde kutuplaşmalar daha da keskinleşirken, ABD’li üst düzey bir generalden tedirgin edici bir tahminde bulundu. ABD’li general, ülkesinin önümüzdeki iki yıl içinde Çin ile savaşa gireceğini söyledi.

ABD’de hava kuvvetlerine bağlı Hava Hareketliliği Komutanlığı Başkanı General Mike Minihan, "Umarım yanılıyorumdur ama içimden bir ses 2025'te Çin’le savaşacağımızı söylüyor" diye kaydetti.

‘ÇİN, GENEL SEÇİMLERİ FIRSATA ÇEVİRECEK’

NBC News tarafından basına sızdırılan generalin görüşleri Pentagon'un resmi görüşlerini temsil etmiyor, ancak ABD ordusunun en üst seviyelerinde, Çin'in üzerinde hak iddia ettiği Tayvan’da askeri harekat girişimi konusunda endişe duyulduğunu gösteriyor. Minihan, hem ABD hem de Tayvan'ın 2024'te genel seçimlere gitmesinin Çin'in muhtemel askeri harekatı için potansiyel bir fırsat yaratacağını da ekledi.

ENDİŞELİ BAKAN

ABD'li bir savunma yetkilisi, "Bu yorumlar, bakanlığın Çin hakkındaki görüşünü temsil etmiyor" derken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu ayın başlarında, Çin'in Tayvan Boğazı yakınlarında artan askeri faaliyetlerinin, adanın Pekin tarafından yakında işgal edileceğinin bir işareti olduğundan ciddi şekilde şüphe duyduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN