Afganistan'ın bir sınır kapısı daha Taliban'a geçti

Afganistan'ın bir sınır kapısı daha Taliban'a geçti

İran sınırındaki varlığını artıran Taliban'ın Farah velayetindeki Ebu Nasr Farahi gümrük kapısını da ele geçirdiği belirtildi.

Taliban, Afganistan’ın batısındaki Farah velayetinde, İran sınırında yer alan Ebu Nasr Farahi gümrük kapısını kontrolü altında aldı. Daha önce Taliban’ın, İran sınırındaki anahtar öneme sahip İslam Kala gümrük kapısını ele geçirdiği bildirilmişti.

Taliban, Afganistan’ın İran, Tacikistan, Türkmenistan, Çin ve Pakistan sınırındaki pek çok noktayı ele geçirdiğini de duyurmuştu. Taliban Sözcüsü Muhammed Naim, konuyla ilgili olarak RIA Novosti haber ajansına açıklamada bulunmuş ve komşu ülkelerin güvenlik konusunda endişe etmemesi gerektiğini söylemişti.

Afganistan’da gerilimin artması, en başta ABD, yabancı güçlerin neredeyse 20 yılın ardından ülkeden çekilmeye başlamasını izliyor. Yabancı güçlerin çekilmeye başlaması ile Taliban bu durumu yeni topraklar ele geçirmek için kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN