Moskova'daki Taliban heyetinden Afganistan açıklaması: Söz vermedik

Moskova'daki Taliban heyetinden Afganistan açıklaması: Söz vermedik

Moskova'da gerçekleşen Afganistan barış görüşmesindeki Taliban heyeti, Kabil'deki hükümet ile ateşkesi görüştüklerini söyledi. Heyet ayrıca açıklamasında, ""Washington'a, Afganistan'daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen Afganistan barış görüşmesindeki Taliban heyeti, Afganistan'a dair açıklamalarda bulundu. Heyet tarafından yapılan açıklamada, "Kabil’deki hükümet ile ateşkesi görüşüyoruz, Doha’daki görüşmeler başarılı olursa saldırılarımızı durduracağız. Afganistan'daki iktidarı tümüyle gasp etmeyi hedeflemiyoruz" denildi.

"WASHINGTON'A SÖZ VERMEDİK"

"Afganistan'daki iktidarı tümüyle gasp etmeyi hedeflemiyoruz" denilen açıklamada, "Washington'a, Afganistan'daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik" ifadeleri yer aldı.

Taliban Sözcüsü, hareketin ABD ile çalışmış çevirmenleri hedef almayacağını söyledi. Sözcü, Taliban'ın ABD ile temasa ve ilişkileri 'sıfırdan' başlatmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN