Aleksey Navalnıy: Her gün Putin’i öven şarkıyla uyanıyorum

Aleksey Navalnıy: Her gün Putin’i öven şarkıyla uyanıyorum

Cezaevinde tutulan muhalif lider Aleksey Navalnıy, Devlet Başkanı Putin’i öven bir pop şarkıcısını dinlemeye zorlandığını söyledi. Kutup Dairesi’nde yer alan bir ceza kolonisinde tutulan Navalnıy, Putin yanlısı Şaman adlı popçunun söylediği ‘Ben Rus’um’ adlı şarkının her sabah saat 5’te çalındığını aktardı.

Rus siyasi muhalif Aleksey Navalnıy, yaklaşık bir ay önce getirildiği Kuzey Kutbu’ndaki hapishane koşullarıyla ilgili paylaşımda bulundu. Navalnıy, her sabah saat 05.00’te Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı bir pop şarkıcısı olan Şaman’ı dinlemek zorunda kaldığını belirtti. X ‘ten paylaşım yapan Navalnıy, “Şarkıcı Şaman ben hapisteyken ön plana çıktı, bu yüzden onu ne görebildim ne de müziğini dinleyebildim. Ama Putin’in baş şarkıcısı haline geldiğini biliyordum.” diye yazdı.

Şaman’ın ‘Ben Rus’um’ adlı vatansever şarkısını yeni getirildiği Yamal hapishanesinde sabah egzersizleri sırasında dinleme fırsatı bulduğunu belirten Navalny “... burada her gün sabah saat 5.00’te komutu duyuyoruz: ‘Kalk!’ komutunu. Ve ardından Rus milli marşını duyuyoruz ve hemen ardından ülkenin en önemli ikinci şarkısı çalınıyor - Şaman’ın ‘Ben Rus’um’ şarkısı.” dedi. “Ben Rus’um” adlı şarkının sözlerinde Rusların “babalarının kanlarını taşıdığı”, “yıkılmayacağı” ve “sonuna kadar var olacağı” gibi ifadeler bulunuyor.

Asıl adı Yaroslav Dronov olan Şaman, savaştan beslenen bir vatanseverlik dalgasıyla devlet televizyonunun vazgeçilmezi haline geldi. Şaman, Putin’in mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden aday olmasını desteklediğini dile getiren ünlülerden biri. 32 yaşındaki şarkıcı kasım ayında devlet televizyonunda yayınlanan bir konserinde, etrafında havai fişekler patlamadan önce nükleer bombayı simgeleyen kırmızı düğmeye basarak tartışmalara yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN