Alman Bild gazetesi orantısız gücü haklı buldu: İsrail'i protesto eden akademisyenleri hedef gösterdi

Alman Bild gazetesi orantısız gücü haklı buldu: İsrail'i protesto eden akademisyenleri hedef gösterdi

Almanya'nın Bild gazetesi, İsrail'i protesto eden öğrencilere destek veren ve polis müdahalesini eleştiren akademisyenleri hedef gösterdi. Gazete, bildiri yayımlayan akademisyenlerin fotoğraflarını tam sayfa haberde yayımlayarak büyük tepki topladı. Haber "Üniversite failleri" başlığı ile kullanıldı.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, Berlin'deki üniversitelerde İsrail'i protesto eden öğrencilere destek veren akademisyenleri hedef gösterdi. "Üniversite failleri" başlığıyla verilen haberde, Berlin'deki üniversitelerde İsrail karşıtı nefretin yaygın olduğu iddia edildi.

POLİSİN MÜDAHALESİNİ ELEŞTİREN BİLDİRİ YAYIMLADILAR

Geçen hafta Freie Üniversitesi kampüsünde çadır kuran öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmiş ve polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Bu olay üzerine, üniversitedeki akademisyenler polisin müdahalesini eleştiren bir bildiri yayımlamıştı.

Ancak, Bild gazetesi bu akademisyenleri hedef göstererek, "Bu öğretim üyeleri Yahudi karşıtı gösteriler için açık bir mektuba imza attı" başlığı altında fotoğraflarıyla birlikte yayınladı.

GAZETENİN TUTUMU TEPKİLERE SEBEP OLDU

Bild gazetesinin bu tutumu büyük tepki çekti. Üniversite yönetimi, yazılı bir açıklama yaparak gazeteye tepki gösterdi ve Bild'in bazı bilim insanlarına iftira attığını kınadı. Açıklamada, medya yasası kapsamında atılacak adımların incelendiği belirtildi.

Bu gelişmeler, Almanya'da basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü konularında tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Gazetecilik etiği ve objektiflik ilkeleri açısından Bild gazetesinin tutumu eleştirilere neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN