Almanya'dan İsveç ve Finlandiya'ya 'NATO' onayı

Almanya'dan İsveç ve Finlandiya'ya 'NATO' onayı

Almanya Federal Meclisi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik protokolünü içeren yasa tasarısını kabul etti. Almanya Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Lindner, her iki ülkenin de NATO için önemine vurgu yaparak "Finlandiya ve İsveç'in Kuzey Atlantik Savunma İttifakı'na planlanan katılımı, Avrupa'da ve dünyada yaşadığımız şoklar göz önüne alındığında, bizim ve ortaklarımız için olağanüstü önem taşımaktadır. Bugün NATO'nun demokratik değerlerini güçlendiriyoruz" diye konuştu.

Kanada, Polonya ve Arnavutluk’un ardından Almanya Federal Meclisi de (Bundestag) İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik protokolünü içeren yasa tasarısını kabul etti. Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, hem Almanya’nın hem de Polonya’nın onaylama haberini Almanca ve Lehçe teşekkür ederek duyurdu.

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP), Hristiyan Birlik Partileri (CDU-CSU) ile Almanya için Alternatif Partisi (AfD), İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine tam destek verirken Sol Parti (Die Linke) protokolün onaylanmasına ilişkin yasaya karşı çıktı.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Finlandiya ve İsveç'in attığı adımın önemli olduğunu vurgulayarak her iki ülkenin de desteği hak ettiğini kaydetti.

"FİNLANDİYA VE İSVEM İLE ÖZGÜRLÜK GÜÇLENDİRİYORUZ"

Savunma Bakanı Lambrecht şunları söyledi:

"NATO'nun kuzey ve doğu kanadı belirleyici güç kazanmaktadır. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulüyle özgürlük ve demokrasiyi güçlendiriyoruz. Katılım sadece ittifakı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa ve transatlantikte dayanışma ve birliği de artırıyor. Böylece bu birliği bozmak isteyenleri caydırıyor."

"OLAĞANÜSTÜ ÖNEM TAŞIYOR"

Almanya Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Tobias Lindner ise Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin 'olağanüstü önem' taşıdığını vurgulayarak "Finlandiya ve İsveç'in Kuzey Atlantik Savunma İttifakı'na planlanan katılımı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın bir sonucu olarak Avrupa'da ve dünyada yaşadığımız şoklar göz önüne alındığında, bizim ve ortaklarımız için olağanüstü önem taşımaktadır. Bugün NATO'nun demokratik değerlerini güçlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN