Alman tren makinistlerinden 6'ıncı kez grev kararı

Alman tren makinistlerinden 6'ıncı kez grev kararı

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn'ın tren makinistleri 6'ıncı kez grev kararı aldı. Ücret anlaşmazlığı nedeniyle bugün başlayacak olan grev Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn'ın tren makinistleri, uzun süredir devam eden ücret anlaşmazlığı nedeniyle Pazartesi'den Çarşamba'ya kadar altıncı kez grev yapılacağını duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre Almanya birçok sektörde grevlerle karşı karşıya kaldı. Grevler milyonlarca gezgin için kaosa neden oldu ve yaklaşan durgunluk döneminde ülkenin ekonomik sıkıntılarını artırdı.

Sürücüler sendikası GDL, Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Deutsche Bahn'ın kargo bölümünde bugün yerel saatle 17.00 GMT'den itibaren 24 saatlik grevin başlayacağını, yolcu treni makinistlerinin 24 saatlik grevinin ise Salı sabahı yerel saatle 01.00'de başlayacağını söyledi.

LUFTHANSA'NIN KABİN MEMURLARI DA GREVDE

Ayrıca bu hafta sonu Lufthansa'nın kabin memurları sendikası, üyelerini Salı ve Çarşamba günü Lufthansa'da grev kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN