Almanya lideri Scholz’dan yeni yıl mesajı: Dünya hızla değişiyor, biz de değişmeliyiz

Almanya lideri Scholz’dan yeni yıl mesajı: Dünya hızla değişiyor, biz de değişmeliyiz

Almanya lideri Olaf Scholz, vatandaşlarına seslendiği yeni yıl mesajında, dünyanın daha huzursuz ve daha çetin hale geldiğini belirterek "Dünya baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu yüzden biz de değişmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yıllar süren Angela Merkel yönetiminin ardından şansölyelik koltuğunda üçüncü yılına giren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, vatandaşlarıyla paylaştığı yeni yıl mesajında, Ukrayna ve Orta Doğu'daki savaşa işaret ederek, "Dünyamız daha huzursuz ve daha çetin hale geldi" dedi.

Alman halkının endişelerini ve memnuniyetsizliklerini ciddiye aldığını belirten Scholz, "Dünya baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu yüzden biz de değişmeliyiz. Bu çoğumuzu endişelendiriyor. Bazıları için de bu memnuniyetsizliğe neden oluyor. Bunu ciddiye alıyorum. Ve aynı zamanda Almanya olarak bunu aşacağımızı da biliyorum" ifadelerini kullandı.

‘GAZ DEPOLARIMIZ DOLU, KIŞA HAZIRIZ’

Scholz bir yıl önce fiyatların artacağından korktuğunu, elektrik kesintileri ve soğuk konutlardan endişe edildiğini aktararak, "Gelişmeler farklı oldu. Enflasyon düştü. Ücretler ve emekli maaşları artıyor. Gaz depolama tesislerimiz bu kış için ağzına kadar dolu" dedi.

Avrupa'nın birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Scholz, "Avrupa Birliği (AB) bizi güçlü kılıyor. AB birlik içinde davranırsa 400 milyondan fazla vatandaş adına hareket etmiş olur. İleride on milyara ulaşacak olan sekiz milyar insanın yaşadığı dünyada bu gerçek bir ağırlıktır" ifadelerini kullandı.

‘UKRAYNA, ORTADOĞU, ABD SEÇİMLERİ…’

Bu nedenle gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden Avrupa'nın birlik içinde ve güçlenerek çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Scholz, "Çünkü kıtamızın doğusundaki savaş bitmedi. Ortadoğu'daki silahlı çatışma da öyle. Önümüzdeki yıl ABD'de de başkanlık seçimleri yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN