Almanya'da IŞİD'li saldırgana müebbet hapis: 5 kişiyi öldürmüştü

Almanya'da IŞİD'li saldırgana müebbet hapis: 5 kişiyi öldürmüştü

Almanya'nın Duisburg kentinde 5 kişiyi öldüren, 4 kişiyi de ağır şekilde yaralayan IŞİD'li hakkında dava sonuçlandı. Geçtiğimiz Nisan ayında işlediği cinayetlerden dolayı 27 yaşındaki bir Suriyeli erkek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Saldırgan suçlamaları kabul ederek, "İstedikleri cezayı versinler. Bu dünya geçici. Allah'ın bizi cennete götürmesini umuyoruz" dedi.

Almanya'nın Duisburg kentinde geçtiğimiz Nisan ayında 5 kişiyi öldüren, 4 kişiyi de ağır şekilde yaralayan 27 yaşındaki bir Suriyeli erkek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

DW'de yer alan habere göre, mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul ederek itiraflarda bulunan sanık, yaptıklarından ötürü pişmanlık duymadığını dile getirdi. Sanık amacının cennete gitmek olduğunu söyledi.

IŞİD'in 'tüm dünyayı bir savaş alanına çevirme çağrısı' üzerine cinayetleri işlediğini itiraf eden sanık, daha fazla eylem gerçekleştirmeyi planladığını da aktardı.

Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi, cinayet ve saldırılardan sekiz ay sonra verdiği kararda, saldırganın işlediği suçların ağırlığı ve duruşmada hiçbir suretle pişmanlık göstermemesi nedeniyle, 15 yıllık mahkumiyetin ardından serbest bırakılmasını sağlayacak ceza indirimi uygulamasından yararlandırılmamasına da hükmetti.

Saldırgan ilk olarak 9 Nisan'da Duisburg'da 35 yaşındaki bir erkeği sokak ortasında en az 28 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Dokuz gün sonra ise bir restoranda dört müşteriyi bıçakla katletmişti. Saldırgan ayrıca yine Duisburg'daki bir spor salonuna gelen dört kişiyi bıçakla ağır yaralamıştı.

Sanık yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde, "Mümkün olduğunca çok insanı öldürmek istedim" diyerek itirafta bulunmuş ve "Öldürülene kadar daha fazla saldırı yapacaktım, böylece şehit olacaktım" demişti.

Sanık avukatı da müvekkilinin kendisiyle konuşmayı reddettiğini söyledi.

Sanık duruşmada söz alarak, "İstedikleri cezayı versinler. Bu dünya geçici. Allah'ın bizi cennete götürmesini umuyoruz" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN