Almanya’da ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganına yasak: Katliama karşı duranlara cezai işlem uygulanacak

Almanya’da ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganına yasak: Katliama karşı duranlara cezai işlem uygulanacak

İsrail’in Filistin’de binlerce masum sivili katlettiği saldırılar devam ederken, dünyanın dört bir yanında binlerce kişi protesto için sokaklara dökülüyor. Almanya’nın Bavyera eyaletindeki yetkililer, İsrail’in orantısız şiddetine karşı gerçekleştirilen protestolarda kullanılan ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganını yasaklayarak kullananların cezai işleme tabi tutulacağını kaydetti.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddetli saldırıları sürerken, masum sivillere destek protestolarına Almanya’nın Bavyera eyaletindeki yetkililerden yasak geldi. Bavyera’da ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganının kullanımı bundan böyle cezai işleme tabi olacak.

salc.jpg
İsrail'in bombaladığı alanda kurtarma çalışmaları

NAZİ SEMBOLLERİYLE AYNI KEFEDE

Münih Başsavcılığı'nın Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin Federal İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütü Hamas ve Samidoun derneğini yasaklama kararıyla ilişkisinin bulunduğu belirtildi.

yeni-proje-17-001.jpg
Almanya'da Filistin'e destek gösterisi

Sloganın Almanca ya da başka bir dilde kullanımı halinde Bavyera'da savcılık, "terör örgütü sembolünün kullanılması" suçlamasıyla soruşturma başlatacak. Bu da bir yargılama süreci olması halinde gamalı haç veya nasyonal sosyalizm sloganlarının kullanımıyla aynı cezaların söz konusu olabileceği anlamına geliyor. Alman ceza kanununun 86'ncı maddesinin a bendi uyarınca sloganın kullanımı üç yıla kadar hapis veya para cezasıyla cezalandırılabilecek.

yeni-proje-16.jpg

İSRAİL’İN VARLIĞINA TEHDİT OLARAK YORUMLANIYOR

DW Türkçe’de yer alan habere göre, tarihi 1960’lara kadar uzanan bu slogan, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılıyordu. Slogan, Filistin'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar olan coğrafyada özgürleştirilmesini ifade ediyor. Sloganın İsrail topraklarını da içine alan bölgeye işaret etmesi İsrail'in varlığına tehdit şeklinde de yorumlanabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN