İsrailli Bakan: Hamas'ı destekleyen herkes yok edilmeli

İsrailli Bakan: Hamas'ı destekleyen herkes yok edilmeli

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 37. gününde artarak devam ederken İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ben-Gvir, "Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 37. gününde şiddetlenerek devam ederken son dönemde İsrail genelinde sivillere ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere silah dağıtmasıyla gündeme gelen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, açıklamalarıyla dikkat çekti.

'HAMAS'I DESTEKLEYEN HERKES YOK EDİLMEDİ'

Ben-Gvir, "Kanal12" televizyonunda katıldığı programında, "Açık konuşmalıyız. Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli." ifadesini kullandı.

Uzun süredir İsrail'de Yahudi üstünlükçü siyasetiyle bilinen Ben-Gvir, sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası kapsamında, yaklaşık 25 bin silahın yanı sıra mühimmat ve diğer savaş malzemeleri satın alınmıştı.

Ben-Gvir ayrıca, 7 Ekim'deki olayların ardından sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan kişilerin İsrail bayrağı önünde elleri kelepçeli halde çekilen fotoğraflarını da paylaşmıştı.

bben.jpg

FİLİSTİNLİLER ŞEYTANIN AVUKATI OLARAK ADLANDIRIYOR

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle tanınan Ben-Gvir, Filistinliler tarafından fanatik Yahudilerin terör saldırılarına ilişkin davalarda avukatlık yaptığı için "katillerin avukatı", "şeytanın avukatı" ve "sabıkalı" olarak adlandırılıyor.

Ben-Gvir, İsrail'in 1998'de terör eylemleri nedeniyle yasakladığı ve ABD'nin terör örgütü olarak tanımladığı ırkçı "Kah" hareketinin de geçmişte bir üyesiydi. Ayrıca "nefret, kışkırtıcı söylem ve ırkçılık" gibi suçlamalardan 53 iddianame hazırlanan Ben-Gvir, 2007'de "ırkçılık ve terör örgütünü desteklemek" suçundan hüküm giymişti.

Ben-Gvir, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun koalisyon hükümetinde ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığına getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN