Almanya'da yılbaşı gecesi saldırı paniği: 3 gözaltı

Almanya'da yılbaşı gecesi saldırı paniği: 3 gözaltı

Almanya'da yılbaşı gecesi Köln Katedrali'ne saldırı düzenlemeyi planlayan 3 kişi gözaltına alındı. Köln polisi saldırının yönteminin belirsiz olduğunu ancak katedralin altındaki yer altı otoparkının gece boyunca patlayıcı ihtimaline karşılık özel köpeklerle arandığını söyledi.

Almanya'da yılbaşı gecesi saldırı iddiası paniğe neden oldu. Yetkililer, yılbaşı gecesi Almanya'nın ünlü Köln Katedrali'ne saldırı düzenlemeyi planladığı iddia edilen üç şüphelinin gözaltına aldığını söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Köln polis müdürü Frank Wissbaum yaptığı açıklamada, saldırganların Ren nehri kenarındaki 800 yıllık Gotik yapıya saldırmak için bir araba kullanmayı planladıklarını söyledi.

Planlanan saldırının yönteminin belirsiz olduğunu ancak katedralin altındaki yer altı otoparkının gece boyunca patlayıcı ihtimaline karşılık özel köpeklerle arandığını belirtti. Polis açıklamasında, "Üç kişi artık güvenli bir şekilde gözaltında ve artık birbirleriyle iletişim kuramadıkları için bundan çok memnunuz" dedi.

Polis, Cumartesi günü bu üç kişiyi militan olduğu iddia edilen ve 24 Aralık'tan bu yana gözaltında tutulan 30 yaşındaki Tacikistanlı bir adamla bağlantıları olduğuna dair kanıtlar bulduğunu söyledi.

alman-2.jpg

Polis, şüphelilerin batıdaki Duisburg, Herne ve Noervenich kentlerinde gözaltına alındığını ve dairelerinde yapılan aramada iletişim cihazlarına el konulduğunu söyledi.

GÜVENLİKLER ARTTIRILDI

Yılbaşı töreni öncesinde katedralin içinde ve çevresinde güvenlik artırıldı. Polis, halkı makineli tüfek ve vücut zırhı taşıyan polis memurları görürlerse endişelenmemeleri konusunda uyardı.

Başkentte polis, gece yarısı yapılması planlanan Filistin yanlısı dayanışma gösterisinin yasaklanmasının ardından da güvenliği arttırdı. Almanya'daki pek çok Müslüman, Hamas'a karşı savaşta Tel Aviv'e gösterilen destekten memnun değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN