Almanya'da Ukrayna'ya destek için 'ek vergi' önerisi

Almanya'da Ukrayna'ya destek için 'ek vergi' önerisi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta ikinci yılın bitmesine kısa süre kalırken Almanya'da yeni bir öneri gündeme geldi. Alman hükümetinin Ekonomi Uzmanları Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Ukrayna'ya yardım için Alman mükelleflere ek "dayanışma vergisi" getirilmesini önerdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 28 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlayan savaş, şiddetli şekilde devam ediyor.

Ukrayna'ya yardım için Almanya'da yeni bir öneri gündeme geldi. Alman hükümetinin Ekonomi Uzmanları Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Ukrayna'ya yardım için Alman mükelleflere ek "dayanışma vergisi" getirilmesi önerisinde bulundu.

'ÖZEL OLAYLAR ÖZEL TEDBİRLER GEREKTİRİR'

Aynı zamanda Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Schnitzer, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Özel olaylar özel tedbirler gerektirir. Ukrayna'ya askeri yardım için gelir vergisine ek dayanışma vergisi, olası bir yanıt olabilir." dedi.

Schnitzer, talep ettiği şeyin uygulanıp uygulanmayacağının "karmaşık olduğunu" bildiğini de kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşının "özgürlükleri" ile yakından bağlantılı olduğunu söyleyen Schnitzer, "Şimdiden harekete geçmek, sonradan harekete geçmekten daha iyidir." değerlendirmesinde bulundu.

28 MİLYAR AVRO DEĞERİNDE PARA VE SİLAH YARDIMI

Alman hükümeti, bugüne kadar Ukrayna'ya yaklaşık 28 milyar avro değerinde para ve silah yardımında bulundu.

Almanya'da dayanışma vergisi, en son iki Almanya'nın birleşmesinden sonra doğu eyaletlerinin kalkınması için 1995 yılında getirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN