Almanya'nın eski Meclis Başkanı Schäuble hayatını kaybetti

Almanya'nın eski Meclis Başkanı Schäuble hayatını kaybetti

Almanya'da 50 yılı aşkın süredir milletvekili olan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Wolfgang Schäuble, 81 yaşında hayatını kaybetti. Schäuble, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel döneminde federal maliye bakanlığı ve federal meclis başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel döneminde federal maliye bakanlığı ve federal meclis başkanlığı görevlerinde bulunan, 1990 yılında Almanya'nın yeniden birleşmesi müzakerelerine yardım eden Schäuble, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesi Schäuble'nin Salı akşamı evinde hayatını kaybettiğini söyledi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamada "Almanya keskin bir düşünürünü, tutkulu bir siyasetçisini ve hırçın bir demokratını kaybetti" ifadelerini kullandı

WOLFGANG SCHÄUBLE KİMDİR?

18 Eylül 1942 tarihinde dünyaya gelen Wolfgang Schäuble, 50 yılı aşkın süredir siyasette olan bir avukat ve siyasetçiydi. 2017-2021 döneminde Almanya Federal Meclisi'nin (Bundestag) başkanlığını yapmış olan Schäuble, 2009 yılında maliye bakanlığı görevine getirilmişti.

Merkel döneminde euro krizi karşısında ülkenin politikasını belirlemede önemli bir rol oynayan siyasetçi, Merkel'in mültecilere karşı 'açık kapı' politikasını da desteklemişti. CDU liderliği de yapan Schäuble, Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden günler sonra, 1990 yılında bir seçim kampanyası sırasında silahlı saldırıya uğramış, belden aşağısı felç olduktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN