Antarktika ana karasında bir ilk: Ciddi tehdit oluşturabilir

Antarktika ana karasında bir ilk: Ciddi tehdit oluşturabilir

Bilim insanları, Antarktika ana karasında ilk kez kuş gribi tespit edildiğini duyurdu. Bu durumun bölgedeki ekosistem ve kuş popülasyonu için ciddi bir tehdit oluşturabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları, Antarktika'nın ana karasında tarihte ilk kez kuş gribi vakalarına rastlandığını duyurdu. Arjantin'in Antarktika'daki bilimsel araştırma istasyonu Primavera Üssü'nde çalışan bilim insanları, ölen iki kutup martısında kuş gribi (H5N1) virüsü tespit etti.

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

The Guardian gazetesinin aktardığı habere göre, bu önemli keşif, bilim dünyasında büyük bir endişe yarattı. Araştırmacılar, ölen iki kutup martısında H5N1 virüsünün bulunduğuna dikkat çekerek, bu durumun Antarktika ana karasında ilk kez görülen bir vaka olduğunu belirttiler.

Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi de Hope Bay'da H5N1 virüsüne benzer semptomlar gösteren bazı vakalara rastlandığını açıkladı. Bu durum, kıtayı diğerlerinden ayıran doğal sınırlara ve mesafelere rağmen kuş gribi virüsünün Antarktika'ya ulaştığını gösteriyor.

Bilim insanları, kuş gribi virüsünün dünya genelinde hala yayılmaya devam ettiğini ve virüsün kıta ana karasına göçmen kuşlar tarafından getirilmiş olabileceğini vurguladılar. Kuş gribi (H5N1) virüsü nedeniyle 2021'den bu yana dünya genelinde milyonlarca kuşun telef olduğu bilinmektedir.

Bu keşif, Antarktika'nın ekosistemi ve kuş popülasyonu için büyük bir tehdit oluşturabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN