Arap Birliği Zirvesi'ne, Arap ülkesi liderlerinin üçte ikisi katılıyor

Arap Birliği Zirvesi'ne, Arap ülkesi liderlerinin üçte ikisi katılıyor

1-2 Kasım günleri arasında Cezayir' de toplanan 31. Arap Zirvesi'ne, Arap ülkesi liderlerinin üçte ikisinin katılak, diğer ülkelerin ise çok düşük düzeyde temsil edilmesi bekleniyor.

31. Arap Zirvesi, 1-2 Kasım günleri arasında Cezayir'de toplanıyor. Bugün başlayacak olan Arap Birliği Zirvesi'ne, Arap ülkesi liderlerinin üçte ikisinin katılacağı, diğer ülkelerin ise düşük düzeyde temsil edileceği öğrenildi.

Yapılan açıklamalara göre, Arap Birliği Zirvesi'ne Katar, Mısır, Filistin, Moritanya, Irak, Tunus, Cuzur El Kamar, Somali ve Cibuti'den devlet başkanlarının katılacağı kaydedildi.

Sudan, Yemen ve Libya'daki Başkanlık Konseyi başkanlarının zirveye katılacakları ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı'nın yanı sıra Kuveyt ve Ürdün'den veliaht prensler de açılışta bulunacak. Liderlerin dışında zirveye Suudi Arabistan, Fas Umman Sultanlığı, Bahreyn ve Lübnan'dan başbakan, başbakan yardımcısı bakan ve lider ya da kralların temsilcileri oturumlarda ülkelerini temsil edecek.

Zirvede Arap Birliği'nin Kasım 2011'de Suriye'nin üyeliğini dondurmasıyla başlayan süreçte herhangi bir değişim olmayacak.

İŞTE KATILACAK LİDERLER

Yapılan açıklamalara göre zirveye katılacak lider isimler şu şekilde:

Ev sahibi olan Cezayir Devlet Bakanı Abdulmecid Tebbun, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed veled Şeyh el-Gazvani, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Komor Adaları Devlet Başkanı El-Seyyid Osman Gazali, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, Kuveyt Veliahtı Meşal el-Ahmed el-Sabah, Ürdün Veliahtı Prens El-Huseyin bin Abdullah"

20190331-2-35744263-43159752-web1.jpg

Cezayir Arap Birliği Zirvesi resmi hesabından yapılan açıklamayla, bugünkü açılış oturumuna katılmak üzere ülke temsilcileri heyetleriyle Cezayir'e gelmeye başladı. Ayrıca Cezayir'den yapılan resmi açıklamalara göre, Afrika Birliği'nin Dönem Başkanı olarak Senegal Devlet Başkanı Maki Sal ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres konuk olarak zirvede yer alacak.

Zirveye katılacak diğer isimler ise şöyle:

"Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın Özel Temsilcisi Başbakan Yardımcısı Esad bin Tarık Al Said, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin Özel Temsilcisi Bahreyn Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Mubarek Al Halife, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Emir Faysal bin Farhan, Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN