Arjantin'de yabancılara ücretsiz eğitim sona eriyor

Arjantin'de yabancılara ücretsiz eğitim sona eriyor

Güney Amerika ülkesi Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Javier Milei tarafından Kongre'ye sunulan ve "Omnibus" olarak adlandırdığı bir dizi reform önerisiyle, kalıcı olarak ikamet etmeyen yabancılar için ücretsiz devlet üniversiteleri sona eriyor. Ülkede ikamet etmeyen yabancılar için ücretsiz eğitime son verileceğinin duyurulmasının ardından 20 bin Kolombiyalı öğrencinin ülkesine döneceği bildirildi.

Arjantin'de yeni Devlet Başkanı Javier Milei ülkesinde alınan yeni kararı açıkladı. Hükümetin, ülkede ikamet etmeyen yabancılar için ücretsiz eğitime son vereceğini duyurmasının ardından 20 bin Kolombiyalı öğrencinin ülkesine döneceği bildirildi.

The Nation View haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Arjantin'de okumak isteyen yabancılar için eğitimin artık ücretsiz olmayacağını söyleyen Milei, dışarıdan Arjantin'e okumaya gelen kişilerin eğitim bedelini ödemek zorunda olduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Milei'nin kararını eleştiren Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ise Kolombiyalı öğrencilerin 'kelimenin tam anlamıyla' sınır dışı edildiğini savundu.

Gustavo Petro, Arjantin'de ücretsiz eğitim gören 20 bin Kolombiyalı öğrenciyi kabul edeceklerini belirterek, "Kelimenin tam anlamıyla o ülkeden kovuldular, onlar için sözüm ona 'özgürlük' yoktu. Kolombiya'daki eğitimlerine hiçbir engelle karşılaşmadan ve ücretsiz şekilde devam edebilmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Arjantin'de 'köklü' değişiklere gideceğini seçim kampanyasında söyleyen Milei, eğitimi ve sağlığı ücretsiz olmaktan çıkaracaklarını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN