Aşırı soğuklar Kazakistan’da hayatı felç etti

Aşırı soğuklar Kazakistan’da hayatı felç etti

Son haftalarda eksi 38 dereceye kadar düşen sıcaklıklarla mücadele eden Kazakistan’da hayat felç oldu. Hava ve kara ulaşımı durumdan ciddi şekilde etkilenirken, birçok bölgede okullarda uzaktan eğitime geçildi.

Kazakistan’da çetin kış şartları ülkenin dört bir yanını olumsuz etkilemeye devam ederken, okullarda uzaktan eğitime geçildi. Almatı-Bişkek kentlerini birbirine bağlayan kara yolu trafiğe kapandı. Abay eyaletinde ise yaklaşık 100 araç, yoğun kar fırtınası nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Hava sıcaklığının eksi 35-38’lere kadar düştüğü Kazakistan’da başkent Astana dahil Aktöbe, Karagandı, Kökşetau, Kostanay, Petropavl, Kızılorda, Semey, Pavlodar ve Ekibastuz kentlerinde üniversiteler hariç tüm okullar bir sonraki duyuruya kadar çevrim içi eğitime geçti.

Doğudaki Abay eyaletinde yaklaşık 100 araç, yoğun kar fırtınası nedeniyle yolda mahsur kaldı. Araçlardaki 29 kadın ve çocuk helikopterle tahliye edildi.

METEOROLOJİ ‘DEVAM EDECEK’ DİYOR

Kazakistan’ın en kalabalık şehri Almatı’da kar kalınlığı 7 santimetre ölçüldü. Şehir trafiğinde yoğunluk yaşanırken Almatı Emniyet Müdürlüğü sabah saatlerinden bu yana 82 trafik kazasının meydana geldiğini duyurdu. Ulusal hava yolu şirketi Air Astana, kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle Almatı kalkışlı uçak seferlerinde gecikme olabileceğini bildirdi.

Almatı-Bişkek uluslararası kara yolu da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Öte yandan, ülke genelinde dondurucu soğuk havanın gelecek hafta sonuna kadar etkili olacağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN