Asırlardır donan ölümcül virüs de eridi! Dünya felakete sürükleniyor… İlk o canlı yok olacak

Asırlardır donan ölümcül virüs de eridi! Dünya felakete sürükleniyor… İlk o canlı yok olacak

Küresel ısınmayla birlikte dünya adeta tehdit altında! Buzulların erimesiyle birlikte asırlardır donmuş olan ölümcül virüs eridi... Dünya felaketin eşiğinde... O canlılar ilk soyu tükenen olacak!

Kuzey Kutbu, küresel iklim değişikliğinin en yoğun etkilerinin görüldüğü bir bölge haline geldi. Deniz buzlarının erimesi, coğrafi konumunun getirdiği zorlu şartlar, aşırı avlanma, endüstriyel faaliyetler, madencilik ve petrol arama gibi etkenler, Kuzey Kutbu'nun doğal dengesini tehdit ediyor. Bu durum özellikle kutup ayıları gibi sembolik canlıların yaşamlarını tehlikeye atıyor.

KUTUP AYILARI HASSAS STATÜSÜNDE

kutupayisi-fvucf2rwiaahtr6-1200x675.jpg

Kutup ayıları, nesli tükenen hayvanlar listesinde "hassas" statüsünde yer alıyor. Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzlarının erimesi, bu ayıların yaşam alanlarını daraltıyor ve avlanma olanaklarını azaltıyor. Bilim insanları, karbon emisyonlarının düşürülmemesi durumunda bu yüzyılın sonuna kadar kutup ayısı popülasyonunun tamamen yok olabileceği uyarısında bulunuyor.

NESİLLERİ TÜKENME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

erwrew.jpg​​​​​​​

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından yapılan çalışmalar, küresel iklim değişikliğinin kutup ayıları başta olmak üzere birçok canlının yaşamını tehdit ettiğini ortaya koyuyor. Deniz buzlarının erimesi nedeniyle kutup ayıları da dahil olmak üzere birçok canlı yaşam alanlarını kaybediyor ve bu da türlerin nesillerinin tükenmesiyle sonuçlanabilir.​​​​​​​

ERİYEN BUZULLAR VİRÜSLERİ ORTAYA ÇIKARDI

indir.jpg​​​​​​​

Kutup ayılarının yanı sıra Kuzey Buz Denizi'nde yaşayan diğer canlılar da etkileniyor. Halkalı foklar gibi avları deniz buzlarına bağlı olan canlılar, eriyen buzlar nedeniyle av alanlarını ve saklanma yerlerini kaybediyor. Ayrıca, eriyen buzlarla ortaya çıkan yeni virüs ve bakteriler de kutup ayılarına bulaşarak onlara zarar verdiği keşfedildi. Bilim insanları, bu erimenin devam etmesiyle birlikte virüsün verdiği tahribatın boyutunun inanılmaz seviyelere çıkacağı öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN