Avustralya'da okulda saldırı düzenleyen öğrenci hapse atıldı

Avustralya'da okulda saldırı düzenleyen öğrenci hapse atıldı

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'li 15 yaşındaki çocuk, geçtiğimiz Mayıs ayında Atlantis Beach Baptist Koleji'ne iki tüfekle üç el ateş etmişti. Avustralya'da türünün ilk örneği olduğuna inanılan saldırıda kimse yaralanmazken saldırgan öğrenci hakkında hapis kararı verildi.

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'li 15 yaşındaki çocuk, geçtiğimiz Mayıs ayında Atlantis Beach Baptist Koleji'ne iki tüfekle üç el ateş etmişti.

BBC'de yer alan habere göre Avustralya'da türünün ilk örneği olduğuna inanılan saldırıda kimse yaralanmadı. Avukatlar ve Perth Çocuk Mahkemesi Hakimi Hylton Quail, ülkenin herhangi bir yerinde benzer bir davaya ilişkin herhangi bir kayıt bulamadı.

Çocuğun avukatı Simon Freitag, müvekkilinin o sırada depresyondan muzdarip olması ve teşhis edilmemiş otizm spektrum bozukluğuna sahip olması nedeniyle Yargıç Quail'den tutukluluk dışı bir süre düşünmesini istemişti.

SALDIRIDAN ÖNCE İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAPMIŞ

Geçtiğimiz hafta yapılan savunma duruşmasında mahkemeye, çocuğun olaydan önceki 18 gün içinde internette okul saldırıları, silahlı ölümler ve Batı Avustralya'da cezai sorumluluk yaşı gibi konuları araştırdığı söylendi.

Geçtiğimiz Aralık ayında saldırgan birden fazla suçlamayı kabul etti. Bunlar arasında personelin ve öğrencilerin yaşamını tehlikeye atmak, korkutmak amacıyla ateşli silah kullanmak, ateşli silah ve mühimmat bulundurmak ve ehliyetsiz araç kullanmak yer alıyor.

Avukatı Bay Freitag, o dönemde okuldakilerin psikolojik açıdan zarar gördüğünü söyleyerek, "Bunun ciddi bir korku ve sıkıntıya yol açtığını açıkça belirtmem gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Saldırgan öğrencinin kaç yıl hapis yatacağı henüz belli değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN