Avustralya'da şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor

Avustralya'da şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor

Avustralya'da meydana gelen şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Ülkenin çoğu eyaletinde ani su baskınları meydana geldi, yollar sular altında kaldı ve elektrik kesintileri yaşandı. Meteoroloji Uzmanı Miriam Bradbury yaptığı açıklamada, "Bu durum tehlikeli olmaya devam ediyor" dedi.

Şiddetli yağışlar Avustralya'da etkili olmaya devam ediyor. Ülkede çoğu eyalette su baskınları yaşandı, yollar sular altında kaldı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Meteoroloji Uzmanı Miriam Bradbury, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bu durum tehlikeli olmaya devam ediyor. Yerel olarak yoğun yağışlar büyük olasılıkla bugün gün boyunca gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte gerçekleşecek ve potansiyel olarak sağanak yağışların da etkisi olabilir. Hayatı tehdit eden ani su baskınlarına yol açacaktır" dedi.

Gold Coast Bölge Başkanı Tom Tate bir basın toplantısında "Bugün dışarı çıkmak zorunda değilseniz evde kalın" dedi.

Queensland eyaletinde 25 ve 26 Aralık'ta yaşanan fırtına nedeniyle ağaçların sökülmesi ve elektrik hatlarının yıkılması nedeniyle binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Öte yandan Yeni Güney Galler eyaletinde karavan parklarının sular altında kalması nedeniyle mahsur kalan dört kişilik bir aile başarıyla kurtarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN