Aylardır bekleniyordu... Rus bakan 'temerrüt' kararını duyurdu

Aylardır bekleniyordu... Rus bakan 'temerrüt' kararını duyurdu

Rus Maliyesi'nin Avrupa'dan ve ABD'den gelen ağır yaptırımlar karşısında çökmesi kaçınılmaz görünüyordu. Uzmanlar ve kredi derecelendirme kuruluşları Rusya'nın temerrüt ilan etmesinin kaçınılmaz olduğu yönünde uyarılar yaparken Maliye Bakanı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov'un açıklamayı yaptığı etkinliğin adı manidardı: Yeni ufuklar...

Rus ekonomisinin yaptırımların 'ilk şokunu' atlattığını savunan Bakan Siluanov, ekonominin bu yaptırımlara tepki vermemesinin olanaksızlığını ise kabul etmek zorunda kaldı.

YENİ PAKETLERE KARŞI UYARDI

Avrupa'nın Rusya'daki rejime karşı yeni yaptırım paketleri hazırladıklarını söyleyen bakan, teknoloji alanındaki kısıtlamaları aşmanın zaman alacağını söyledi.

Duvarlar örerek içe dönük bir politika izlemeyeceklerini söyleyen bakan temerrüde düşme iddialarına değindi.

PİYASALARDA ENDİŞE SÜRÜYOR

Batı'nın yaptırımları neticesinde temerrüde düşme ihtimali olan Rusya'nın Nisan ayındaki eurobond ödemelerini dolar cinsinden gerçekleştirebilmişti.

Bakan Siluanov temerrüde düşme iddialarına ilişkin şöyle konuştu:

"Temerrüt ilan etmeyeceğiz, paramız var. Eğer Batılı sistemler bize kapalı olursa yabancılara son seçenek olarak rubleyle ödeme yaparız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN