Bağdat'ta öldürülen Amerikalı öğretmenin faillerine müebbet: Öldürmek istemedik, fidye için kaçırdık

Bağdat'ta öldürülen Amerikalı öğretmenin faillerine müebbet: Öldürmek istemedik, fidye için kaçırdık

Geçen yıl Bağdat'ta ABD vatandaşını öldüren bir İranlı ve dört Iraklı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cinayeti itiraf ederek Amerikalı'yı fidye için kaçırdıklarını ancak öldürmek istemediklerini belirten suçlulular arasındaki dört Iraklı'nın silahlı bir örgüte üye olduğu açıklandı. Irak mahkemelerinde alınan karar, Washington tarafından memnuniyetle karşılandı.

SELMAN CÖMERT/KARAR

ABD vatandaşı İngilizce öğretmeni Stephen Troell'ın 2022 yılında Bağdat'ta öldürülmesiyle suçlanan bir İranlı ve dört Iraklıya ömür boyu hapis cezası verildi.

Al Jazeera'de yer alan habere göre adliyeden bir kaynak "İranlı adam suçun baş sorumlusuydu" dedi. Olaya karışan beş kişi de Troell'ın öldürülmesinden kısa bir süre sonra Irak'ta tutuklandı.

Polis, Troell'ın Kasım ayında bir kaçırma girişiminin ardından öldürüldüğünü açıklamıştı. Troell ailesiyle birlikte Bağdat'ta yaşıyordu. ABD medyası Troell'ın İngilizce öğretmeni olduğunu bildirmişti.

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak geçen yıl yaptığı açıklamada, Troell'in Bağdat'ın alışveriş bölgesi Karada'da araba kullanırken vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

00.jpg

"IRAKLI SUÇLULAR SİLAHLI BİR ÖRGÜTE MENSUP"

AFP haber ajansına konuşan bir adli kaynak, şüphelilerin cinayeti "itiraf ettiklerini" ve Troell'i fidye için kaçırmayı planladıklarını ancak öldürmek istemediklerini söylediklerini aktardı.

Dört Iraklının isimleri açıklanmadı ancak mahkeme yetkilileri bu kişilerin bir milis gücüne mensup olduklarını söyledi.

WASHİNGTON: SUÇLULARIN CEZA ALMASI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı cezayı memnuniyetle karşıladı. Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada "Bay Troell'a yönelik acımasız ve kasıtlı suikastın tüm sorumlularının adalet ve hesap verebilirlikle yüzleşmesi kritik önem taşımaktadır" dedi.

Bağdat'ın 2017 yılında silahlı grup IŞİD'e karşı zafer ilan etmesinden bu yana Irak'ta güvenlik durumu iyileşmiş olsa da şiddet olayları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN