Bakan Fidan, Blinken ile görüştü

Bakan Fidan, Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede ikili arasında Gazze'de bir an önce ateşkes yapılması ve kalıcı barış müzakerelerinin başlaması gerektiği konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, karşı tarafın talebi üzerine bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Dışişleri Komisyonu’nun dün aldığı karara atıfla İsveç’in üyeliğiyle ilgili sürecin TBMM’nin uhdesinde devam ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan, F-16 satışıyla ilgili olarak, ABD Yönetimi ve ABD Kongresi’nin müttefiklik ruhuna uygun biçimde hareket etmesi ve verilen taahhütlerin yerine getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

KIBRIS KONUSU DA GÜNDEMDE

TRT Haber'deki habere göre; görüşmede Gazze’deki son gelişmeler de ele alındı. Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’de biran önce ateşkes edilmesi ve kalıcı barış müzakerelerinin başlaması gerektiğini hatırlattı.

Görüşmede Kıbrıs konusu da gündeme geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN