Bangladeşli kayıp milletvekili ölü bulundu

Bangladeşli kayıp milletvekili ölü bulundu

Bangladeş'te iktidar partisine mensup milletvekili Anwarul Azim Anar, Hindistan'da kaybolduktan bir haftayı aşkın süre sonra ölü bulundu. Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan, Anar'ın Kalküta kentinde bu sabah öldürülmüş halde bulunduğunu açıkladı.

Bangladeş'in Awami Ligi partisinden milletvekili Anar, tedavi için gittiği Hindistan'da kaybolduktan bir hafta sonra öldürülmüş halde bulundu. İki ülke polisi ortak inceleme başlattı.

Gazete Duvar'ın Reuters haber ajansına dayandırdığı habere göre, Awami Ligi partisinden Anar, sınır kenti Jhenaidah'dan üç kez üst üste milletvekili seçilmişti. Yakınlarının paylaştığı bilgilere göre, milletvekili, tedavi için gittiği Hindistan'da bir gün sonra, 13 Mayıs'ta kayboldu.

"ŞU ANDA TÜM BİLGİLERİ PAYLAŞMAYACAĞIZ"

Khan, vekilin ölümüyle bağlantılı olarak Bangladeşli üç şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bangladeş ve Kalküta polisi, vekilin ölümü üzerine ortak bir inceleme başlattı. Khan, soruşturmanın selameti için şu anda tüm bilgileri paylaşamayacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud da konuya ilişkin açıklamasında, Kalküta'daki Bangladeş Misyonu'nun verdiği bilgilere atıfla, milletvekilinin cesedinin öldürüldüğüne inanıldığı apartman dairesinde bulunmadığını anlattı. Başbakan Sheikh Hasina, vekilin ölümü üzerine taziye dileklerini ileterek 'derin bir üzüntü' içinde olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN