Başbakan hedefte: Tavukla sebzeyi nasıl aynı tahtada kesersin!

Başbakan hedefte: Tavukla sebzeyi nasıl aynı tahtada kesersin!

Danimarka Başbakanı Metta Frederiksen'in ailesine yemek yaparken evinde çekip paylaştığı fotoğraf ülkede gündem oldu. Paylaştığı fotoğrafta çiğ tavuk kestiği kesme tahtası ile sebzeleri de kestiği için halktan tepki çeken Mette, iki doğrama arasında tahtanın temizlendiğini açıkladı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, Instagram kullanıcılarını ikiye böldü. Dönem dönem Gündelik hayatından kesitleri paylaşan Frederiksen'ın son fotoğrafı 'çiğ tavuk' tartışmasını beraberinde getirdi.

Frederiksen'in yemek yaparken paylaştığı görselde, tavuk ile sebzeleri aynı kesme tahtasında doğradığını gören sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Hayır! Tavuk ve sebzeler için aynı kesme tahtasını kullanmayın" yazarken, başka biri ise şu ifadeleri kullandı: Sevgili Mette, salmonella ve tuvaletin yakınlarında 48 saat geçirmeyi sevmiyorsanız çiğ tavuk ve çiğ sebzeler için ASLA aynı kesme tahtasını kullanmayın."

'SICAK VE SOĞUK SUYLA YIKANDI'

Uyarıların ardından Frederiksen ise, "Elbette tencerede soğan ve tavuk yeterince ısıtılmalıdır. Bu arada, hem kesme tahtası hem de bıçak işlemlerden sonra sıcak suyla yıkandı" şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN