Beyrut'taki saldırıda Hamas'ın üst düzey ismi öldürüldü

Beyrut'taki saldırıda Hamas'ın üst düzey ismi öldürüldü

İsrail insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta saldırı düzenledi. Olayda Hamas yöneticilerinden Salih el Aruri'nin öldürüldüğü açıklandı. Hamas yaptığı açıklamada cinayeti kınarken, müttefiki Hizbullah bunun Lübnan egemenliğine bir saldırı olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yanı sıra diğer şehirlere de saldırıları devam ediyor. İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İHA'larla düzenlediği saldırıda bir Hamas üst düzey ismin öldürüldüğü açıklandı.

Lübnan medyası, Hamas'ın siyasi lider yardımcısı Aruri'nin, iki Hamas askeri komutanı ve diğer dört üyeden oluşan diğer altı kişiyle birlikte Beyrut'un güneyinde düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü bildirdi.

BBC'de yer alan habere göre, Hamas ölümü kınarken, müttefiki Hizbullah bunun Lübnan egemenliğine bir saldırı olduğunu söyledi.

Lübnan başbakanı ise İsrail'i "Lübnan'ı çatışmaya sürüklemeye" çalışmakla suçladı.

Salih el Aruri, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın kilit isimlerinden biriydi ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin yakın müttefikiydi. Grubuyla Hizbullah arasında bağlantı görevi görmek üzere Lübnan'da bulunuyordu.

İsrail sözcüsü Mark Regev, suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğini doğrulamaktan kaçınarak açıklamasında, "Bunu kim yaptıysa, Lübnan devletine yönelik bir saldırı olmadığı açık olmalıdır. Terör örgütü Hizbullah'a yönelik bir saldırı bile değildi. Bunu kim yaptıysa Hamas liderliğine bir saldırı yapmış. Suikasti yapanın Hamas'la bir sorunu var. Bu çok açık" dedi.

57 yaşındaki Arouri, İsrail'in 7 Ekim'deki saldırının ardından Hamas'la savaşa girmesinden bu yana öldürülen en üst düzey Hamas üyesi oldu.

Öte yandan Lübnan ulusal haber ajansı saldırıda Hamas bürosunun vurulduğunu ve toplam altı kişinin öldüğünü bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN