Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping telefonda görüştü

Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping telefonda görüştü

ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili, bölgesel ve küresel meselelere ilişkin konuları ele aldı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bugün telefonda görüştü. Görüşmede ticari, Tayvan Boğazı ve Güney Çin Denizi gibi bölgesel ve küresel meseleleri ele alındı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl kasımda Kaliforniya'da gerçekleştirilen görüşmede ele alınan konuların takibinin de yapıldığı belirtilen görüşmede, iki lider, ordular arasındaki işbirliği, uyuşturucuyla mücadele, yapay zeka ile ilgili konular ve iklim değişikliği gibi birçok başlığı değerlendirdi.

Biden, Şi'ye, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın önemini hatırlatırken, Güney Çin Denizi'nde de serbest seyrüseferin ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin korunması gerektiğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN