Biden: Trump'ın NATO yorumları tehlikeli ve utanç verici

Biden: Trump'ın NATO yorumları tehlikeli ve utanç verici

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın son dönemdeki NATO karşıtı yorumlarını eleştirdi. Biden Trump'ın yorumlarının uluslararası topluma tehlikeli ve "Amerikan olmayan" bir mesaj gönderdiğini söyledi. Biden, "Tanrı aşkına, bu aptalca, utanç verici, tehlikeli, Amerikalılara yakışmıyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın son dönemdeki NATO karşıtı yorumlarının uluslararası topluma tehlikeli ve "Amerikan olmayan" bir mesaj gönderdiğini söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Biden, "Tanrı aşkına, bu aptalca, utanç verici, tehlikeli, Amerikalılara yakışmıyor" dedi.

Yeniden seçilmek isteyen Trump, 10 Şubat'ta harcama taahhütlerini yerine getirmeyen NATO ülkelerini korumayacağını söylemesi nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu. Bir kampanya mitinginde "Aslında Rusya'yı ne istiyorsa onu yapmaya teşvik ederim" dedi.

TRUMP'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞDI

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, ertesi gün yayınlanan bir yanıtta açıklamayı "akılsız" olarak nitelendirmişti.

Biden, Temsilciler Meclisi'ni Ukrayna'ya 60 milyar dolarlık güvenlik yardımı gönderecek ek bir finansman tasarısını geçirmeye çağıran bir açıklamada Trump'ın kışkırtıcı iddialarına değindi. Senato, iki partili yardım paketini dün kabul etti. Biden, "Bu tasarı dün gece Senato'da kabul edilmeden önce Amerikan güvenliği açısından riskler zaten yüksekti. Fakat son günlerde bu riskler arttı. Bunun nedeni eski Başkan'ın dünyaya tehlikeli ve şaşırtıcı derecede Amerikan dışı bir sinyal vermesidir" dedi.

Biden, Trump'ın sözlerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e NATO müttefiklerini işgal etmeye "davet" olarak nitelendirdi. Ayrıca finansman paketini onaylamanın "Putin'e karşı çıkmanın" bir yolu olduğunu söyledi.

Biden, "Tarihimizde hiçbir başkan bir Rus diktatöre boyun eğmedi" dedi.

Tasarı, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Meclis'te çetin bir mücadeleyle karşı karşıya ve Biden'ın imzalayıp yasalaştırması için burada oylamaya sunulması gerekiyor. Trump'a sadık Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, göç ve sınır politikasında dramatik değişiklikler içermeyen hiçbir yasa tasarısını desteklemeyeceğini önceden belirtmişti.

Kongredeki Cumhuriyetçiler, ABD-Meksika sınırıyla ilgili çekişmeli bir tartışma nedeniyle aylardır Ukrayna'ya yardımı durdurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN