Biden’dan ilk kez başkanlığı bırakma sinyali: Trump adaysa aday olabilirim

Biden’dan ilk kez başkanlığı bırakma sinyali: Trump adaysa aday olabilirim

ABD’de yaşı, gafları ve İsrail politikalarıyla son dönemde çok tartışmalı bir isim haline gelen Biden, gelecek yıl yapılacak seçimlerde selefi Donald Trump aday olmazsa yarışmayabileceğini söyledi. Trump’ın kazanması halinde 2024’te demokrasinin, 2020 seçimlerinden daha büyük risk altında olacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek yıl yapılacak seçimlerde selefi Donald Trump aday olmazsa yarışmayabileceğini söyledi. Boston’da kampanya bağışçılarıyla br araya gelen Biden, “Trump yarışmazsa aday olur muyum emin değilim” dedi. Biden, Trump’ın kazanmasına izin veremeyeceklerini kaydederek 2024’te ABD demokrasisinin 2020 seçimlerinden daha büyük risk altında olacağını belirtti.

Trump ve ekibinin demokrasiyi yok etmeye kararlı olduğunu ifade eden Biden, “Bunu gizlemiyor bile” diye konuştu.

ABD’nin en yaşlı Başkanı olan 81 yaşındaki Biden, sık sık gaflarıyla dikkat çekiyor ve son dönemde anketlerde hızla geriliyor. Her iki aday da henüz kendi partilerinin resmi adayı değil. Trump, dört ceza davasıyla karşı karşıya olmasına rağmen Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta açık ara önde gidiyor. Başkanlık dönemi süren Biden ise Demokratların en muhtemel adayı. Mevcut kamuoyu yoklamaları, ikisi arasında varsayımsal olarak sıkı bir yarışa işaret ediyor.

‘SEÇİLİRSEM İLK GÜN HARİÇ DİKTATÖR OLMAYACAĞIM’

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ise, gelecek seçimlerde yeniden başkan seçilmesi halinde "ilk gün hariç" diktatör olmayacağını söyledi. Gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olması beklenen Trump, seçim çalışmaları için gittiği Iowa eyaletinin Davenport kentinde bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’a yeniden seçilmesi halinde yetkilerini kötüye kullanarak siyasi rakiplerinden intikam alacağı yolundaki suçlamaları reddetti.

“İlk gün” açıklamasına açıklık getiren Trump, göreve gelir gelmez başkanlık yetkilerini kullanarak, “ilk gün” ülkesinin Meksika ile güney sınırını kapatacağı ve petrol üretimini artıracağı vaadinde bulundu. Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda tekrar iktidara gelmesi halinde başta şu andaki Başkan Joe Biden olmak üzere kendisi hakkında suç dosyaları hazırlayan Adalet Bakanlığı bürokrasisinden "intikam" alacağı vaadinde bulunuyordu. Trump’ın anketlere göre şanslı görüldüğü Iowa eyaletinde ön seçimler 15 Ocak’ta başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN