Biden'dan 'Irak' gafı

Biden'dan 'Irak' gafı

ABD Başkanı Joe Biden sıradışı gaflarına bir yenisini daha ekledi. Biden bu kez Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı karıştırarak Ukrayna yerine 'Irak' dedi. Ardından yaptığı hatayı fark ederek, oğlunun Irak'ta öldüğü için bu hatayı yaptığını ifade etti. Biden'ın oğlu Beau ise beyin kanserinden vefat etmişti.

Gafları, unutkanlıkları ve sıra dışı hareketleriyle sık sık gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, yeni bir gaf zincirine daha imza attı.

ABD Başkanı Biden, Florida'da Hallandale Beach'te Enflasyon Azaltma Yasası'na ilişkin yaptığı konuşmasında, "Irak'taki savaş nedeniyle enflasyon şu anda dünya çapında büyük bir sorun. Pardon, Ukrayna'daki savaş. Irak'ı düşünüyorum, çünkü orası oğlumun öldüğü yer" dedi. Öte andan Biden’ın oğlu Beau, Irak'taki görevinden döndükten sonra 2015 yılında Maryland'deki Walter Reed Ulusal Tıp Merkezi'nde beyin kanserinden hayatını kaybetmişti.

BİDEN VE GAFLARI

Gafları ve unutkanlıklarıyla gündem olan ABD Başkanı Biden kısa süre önce de İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak’ın ismini "Rashee Sanook" şeklinde telaffuz ederek yeni bir gafa imza atmışı. Biden bir etkinlikte de ölen senatörünü aramış "Jackie burada mısın? Jackie nerede?" ifadelerini kullanmıştı. Sık sık yaptığı gaflarla gündeme gelen Biden yaptığı yeni gafıyla çok konuşuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN