Biden'dan Putin'e hakaret: O çıldırmış bir...

Biden'dan Putin'e hakaret: O çıldırmış bir...

ABD Başkanı Biden seçim kampanyası için katılmış olduğu bir etkinlikte Rusya Devlet Başkanı Putin'e hakaret etti. Biden, Putin için "O çıldırmış bir ..." ifadelerini kullandı.

Başkan Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Putin hakkındaki sert sözleri ve küfürlü ifadeleri, ABD-Rusya ilişkilerinde yeni bir gerilimin fitilini ateşledi. 2021 yılında "katil" ifadesiyle gerginleşen ilişkiler, şimdi de Biden'ın Putin'i tekrar küfürlü bir şekilde nitelendirmesiyle tırmanışa geçti.

ABD Başkanı Biden, San Francisco'da katıldığı bir bağış toplama etkinliğinde Putin'e yönelik alışılmadık bir üslup kullanarak küfürlü ifadeler kullandı. Rusya'dan gelen tepkilerin ardından Kremlin, Biden'ın bu tavrını kınadı ve ABD Başkanı'nın sözlerini "utanç verici" olarak nitelendirdi.

Biden'ın, Putin'i çıldırmış biri olarak nitelendirmesi ve nükleer bir çatışma endişesi dile getirmesi, ABD-Rusya ilişkilerindeki gerilimi artırdı. Özellikle, Biden'ın mikrofonunun açık kaldığı bir konuşmasında da benzer bir ifade kullanması, bu durumun tesadüfi olmadığını gösteriyor.

KARARININ BIDEN'DAN YANA KULLANMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Biden'a yönelik tercihi de dikkat çekiciydi. Putin, bir röportajında, Biden'ın daha deneyimli ve tahmin edilebilir bir politikacı olduğunu belirterek tercihini Biden'dan yana kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN