Biden'ın köpeği gizli servis ajanlarını ısırdı

Biden'ın köpeği gizli servis ajanlarını ısırdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Alman çoban köpeği Commander, gizli servis ajanlarını rahat bırakmıyor. Vakalarla adı duyulan köpek, şimdiye kadar 24 ajanı ısırdı.

ABD Gizli Servisi'nin yeni paylaştığı kayıtlar, Başkan Joe Biden'ın Alman kurdu cinsi köpeği Commander'ın gizli servis ajanlarını en az 24 kez ısırdığını ortaya koydu.

Kayıtlarda, Commander'ın, söz konusu kişileri bilek, kol, dirsek, bel, göğüs, bacak ve omuzlarından ısırdığı kaydedildi.

1kapak.jpg

ISIRDIĞI DURUMLARLA İLGİLİ BELGE

BBC'nin haberine göre, bir kıdemli ajan, Commander'ın ısırıklarının Gizli Servis'in taktiklerini değiştirdiği anlamına geldiğini, ajanlara köpeğe 'fazla alan sağlama' yönünde tavsiyede bulunulduğunu söyledi. Söz konusu uyarının Commander Beyaz Saray'dan uzaklaştırılmadan aylar önce yapıldığı ifade edilirken, Biden'ın köpeğinin ajanları ısırdığı durumlarla ilgili belge, alınan Bilgi Edinme Talebi üzerine çevrimiçi olarak paylaşıldı.

BELGE SANSÜRLENEREK YAYIMLANDI

Paylaşılan belge, Gizli Servis ajanlarının kimliğini ve güvenlik taktiklerinin gizliğini korumak için sansürlenerek yayımlandı.

Belgeye göre, Ekim 2022 ile Temmuz 2023 arasında Commander'ın karıştığı en az 24 'ısırma vakası' kayıtlara geçti. Ajanların el bileği, önkol, dirsek, bel, göğüs, bacak ve omuzlarından ısırıldığı paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

BEYAZ SARAY'DAN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Biden ailesinin köpeği Commander, Ekim 2023'te bir Gizli Servis ajanının ısırılmasının ve bu sebeple tedaviye ihtiyaç duymasının ardından Beyaz Saray'dan uzaklaştırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN