Bilim insanları tarafından ilk kez görüldü! Adeta bir felaket! Antarktika'da tespit edildi

Bilim insanları tarafından ilk kez görüldü! Adeta bir felaket! Antarktika'da tespit edildi

Antarktika'da bilim insanları tarafından tespit edilen bu virüs, ilk defa tespit edildi! O canlılar büyük tehlikede! Sebebi ise...

İspanya Yüksek Bilimsel Araştırma Konseyi (CSIC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Arjantinli bilim insanları Antarktika'daki Primavera Üssü yakınlarında iki ölü kutup martısında (skua) kuş gribi tespit etti. Bu keşif, Antarktika ana karasındaki ilk vakaların olduğunu vurgularken, özellikle penguenler için potansiyel bir risk taşıdığı belirtildi.

VİRÜSÜN NEDENİ GÖÇMEN KUŞLAR

Dünya Göçmen Kuşlar Günü: Bu yılın odak noktası "Su" - Son Dakika Haberleri

Araştırmacılar, virüsün göçmen kuşlar aracılığıyla Antarktika'ya yayılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Virüsün, kıtayı diğerlerinden ayıran doğal sınırlara ve mesafelere rağmen Antarktika'ya ilk kez ulaştığına dikkat çekiliyor.

KUŞ GRİBİ SEMPTOMLARI

Avian Flu Spreads to Antarctic Penguins | Earth.Org

Kuş gribi, kuşlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen bir virüs hastalığıdır. H5N1 ve H7N9 gibi tipleri, insanlarda en fazla endişe uyandıran türler arasında yer alıyor. Kuş gribi belirtileri arasında kuşlarda ani ölüm, solunum güçlüğü, öksürük, ishal, burun akıntısı, yem ve suya karşı ilgisizlik gibi belirtiler yer alırken, insanlarda ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yorgunluk, nefes darlığı ve zatürre gibi semptomlar görülebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN