Birleşik Krallık'ta yüksek faiz şirketleri vurdu: Gelecek yıl 28 bin şirket iflas edebilir

Birleşik Krallık'ta yüksek faiz şirketleri vurdu: Gelecek yıl 28 bin şirket iflas edebilir

Birleşik Krallık'ta yüksek faiz oranları ve borçlanma maliyetleri nedeniyle Ekonomik ve İş Araştırmaları Merkezi'nin verilerine göre, 2024 yılının her bir çeyreğinde yedi bin şirket olmak üzere toplamda 28 bin şirketin iflas riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Birleşik Krallık'ta yüksek faiz oranları ve borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl 28 bin şirketin iflas etme riskiyle karşı karşıya olduğu açıklandı. Ekonomik ve İş Araştırmaları Merkezi'nin verilerine göre, İngiltere'de 2024 yılında her bir çeyrekte 7 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor.

EKONOMİDE ETKİLERİ HİSSEDİLECEK

Bu durumun, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz artırım politikasının bir yansıması olduğu belirtiliyor. Yüksek borçlanma maliyetleri nedeniyle büyük çaplı yatırımların ertelenmesi ve şirketlerin iflas etmesinin, malzeme tedarikçilerinden işini kaybedecek işçilere kadar ekonomi üzerinde hissedilecek etkileri olacağı ifade ediliyor.

İFLAS EDEN ŞİRKET EN YÜKSEK SEVİYEDE

İngiliz hükümetinin temmuz ayında açıkladığı verilere göre, ülkede bu yılın ikinci çeyreğinde iflas eden şirket sayısı 2009 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İngiltere Merkez Bankası geçen ay politika faizini 25 baz puan artırarak son 15 yılın en yüksek seviyesine yükseltti. Merkez Bankası, enflasyon hedefini yüzde 2 seviyesinde tutmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN