BM: Ukrayna'da en az 726 sivil öldü

BM: Ukrayna'da en az 726 sivil öldü

Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da 726 sivilin hayatını kaybettiğini, bin 174 sivilin de yaralandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo BM Güvenlik Konseyi’nin acil çağrıyla yapılan Ukrayna toplantısında konuştu. DiCarlo, “24 Şubat ile 15 Mart arasında 726 sivil öldü, bin 174 sivil de yaralandı. Gerçek sayı muhtemelen çok daha yüksek.” dedi.

"SAVAŞ UKRAYNA HALKININ SAĞLIĞI İÇİN YIKICI SONUÇLAR DOĞURACAK"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ise savaşın Ukrayna halkının sağlığı için yıkıcı sonuçlar doğuracağını açıkladı. Ghebreyesus, "Su ve sanitasyon altyapısının yaygın şekilde tahrip edilmesi ve sağlık tesislerinin giderek artması sonucunda sağlık hizmetlerinde ve temel ürünlere erişimde ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. DSÖ, sağlık hizmetlerine yönelik 43 saldırıyı teyit etti, 12 kişi öldü ve sağlık çalışanları da dahil olmak üzere 34 kişi yaralandı. Sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar, her zaman, her yerde uluslararası insancıl hukukun ihlalidir. İnsanları acilen ihtiyaç duyulan bakımdan mahrum bırakıyorlar ve zaten gergin olan sağlık sistemlerini bozuyorlar. Ukrayna'da gördüğümüz şey bu.

Hizmet ve tedarik kesintisi, Ukrayna'da önde gelen ölüm nedenleri arasında yer alan kardiyovasküler hastalık, kanser, diyabet, HIV ve tüberküloz hastaları için aşırı risk oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN