BM'den Gazze açıklaması: Yardım ulaştırmak kolay mı sanıyorsunuz?

BM'den Gazze açıklaması: Yardım ulaştırmak kolay mı sanıyorsunuz?

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ağır saldırıları 85 gündür devam ediyor. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Griffiths, “Gazze’ye yardım ulaştırmak kolay mı sanıyorsunuz? Tekrar düşünün” diye konuştu.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’ye gönderilen yardımların bölgeye ulaşımında yaşanan zorluklara ilişkin bir açıklama yaptı.

'YARDIM ULAŞTIRMAK KOLAY MI SANIYORSUNUZ?'

Dün yaptığı açıklamasında, “Gazze’ye yardım ulaştırmak kolay mı sanıyorsunuz? Tekrar düşünün” diyen Griffiths, yardım kamyonlarının bölgeye girişinde en az üç aşamalı kontrolden geçtiğini ve birçok ürünün reddedildiğinin altını çizdi.

Griffiths, kamyonların zorlukla ilerleyebildiği bölge hakkında, yayaların bile zor geçebileceği bir geçiş noktasından yardımların ulaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

'GİDEREK DAHA İMKANSIZ BİR BOYUTA ULAŞIYOR'

Ulaşan yardımların uzun kuyruklar ve karışıklık sebebiyle bir kaos ortamına ev sahipliği yaptığını söyleyen Griffiths, bölgedeki zayıf iletişim ve hasarlı yollar sebebiyle yardıma ihtiyacı olanlara ulaşamamanın yanı sıra ulaştırılmaya çalışan yardım konvoylarına düzenlenen silahlı saldırılar sebebiyle işlerin giderek daha imkansız bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Griffiths, uzun süredir Gazze halkı ve onlara yardım etmeye çalışan kurum kuruluşlara karşı yapılan bu bombardıman ve imkansızlıklar için acil ateşkes çağrısında bulundu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN