Botoks deyip geçmeyin! Botoks yüzünden felç oldu: Genç kadının hayatı karardı

Botoks deyip geçmeyin! Botoks yüzünden felç oldu: Genç kadının hayatı karardı

Günümüzde oldukça yaygınlaşan botoks enjeksiyonu sanıldığı kadar masum değil. Genç kadın botoks yaptırdıktan sonra felç geçirdi. Panikle hastaneye gitti, doktorlar hemen tedaviye başladı...

ABD'de yaşayan 36 yaşındaki Alicia Hallock'un, migren tedavisi olarak 5 yıl boyunca botoks enjeksiyonu yaptırması beklenmedik bir komplikasyonla sonuçlandı. Botoks enjeksiyonları sonrasında yaşadığı yan etkiler nedeniyle hastaneye kaldırılan Hallock, nadir görülen bir komplikasyonla karşı karşıya kaldı. Botoksun boynundaki kaslara yayılması sonucu başlayan komplikasyonlar, genç kadının hayatını olumsuz etkiledi.

BOYUN KASLARINI FELÇ ETTİ

Genç kadın, botoks enjeksiyonlarının ardından başlayan sorunların ciddiyetini sosyal medya hesabından paylaştı. Botoksun boyun kaslarını felç etmesi sonucunda yaşadığı baş dönmesi, bulanık görme ve göz kapaklarının sarkması gibi belirtilerle yoğun bir mücadele içine girdi. Hatta kendi tükürüğünde boğulma tehlikesi yaşayan Hallock, durumu şu sözlerle ifade etti: "Botoks boynumdaki kaslara yayıldı ve birçok soruna yol açtı. Göz kapaklarım sarkıyor, çok fazla baskıya, bulanık görmeye ve baş dönmesine neden oluyor. Boynumdaki kaslar felç olduğu için başımı kaldıramıyorum. Başımı dik tutabilmek için boyunluk takmam gerekiyor. Onsuz da sallanıyorum. En kötüsü de birkaç gün boyunca yudum yudum içtiğim sularda ve hatta kendi tükürüğümde boğuldum. Ciddi yutma güçlüğü çektim"
Yoğun bakıma nakledildiğini açıklayan Hallock, "Sürekli gözetim altında olmak üzere yoğun bakım ünitesine nakledildiğini, akciğerlerinde ve boğazında sıkışan tüm mukusun çıkarılması için boğazına tüpler sokulduğunu" dedi.

Doktorlar, Hallock'un daha önceki migren tedavilerinde sorun yaratmayan botoksun neden bu şekilde yayıldığına veya neden aniden kötü bir tepki verdiğine dair kesin bir açıklama yapamadılar. Hallock, semptomlarını hissetmeye başladıktan sonra dokuz gün bekledikten sonra hastaneye başvurduğunu ve sonunda yoğun bakım ünitesine alındığını belirtti. 18 gün hastanede tedavi gören ve kısmi felç geçiren Hallock, şu anda evde tedavi sürecini sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN