Brezilya'da şiddetli yağışlar can aldı

Brezilya'da şiddetli yağışlar can aldı

Brezilya'da dün etkili olan şiddetli yağışlar toprak kayması ve sele neden oldu. Ülkenin Rio de Janeiro eyaletinde sel nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 6 yaşında bir çocuğun ise kayıp olduğu ifade edildi.

Brezilyalı yetkililer, dün şiddetli yağışların neden olduğu toprak kayması ve sel nedeniyle Rio de Janeiro eyaletinde en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği söyledi. Kırsal Mendes kentinde 6 yaşında bir çocuğun ise kayıp olduğu belirtildi.

AP'de yer alan habere göre yetkililer, aralarında 8 aylık bir bebeğin de bulunduğu hayatını kaybedenlerden dördünün Barra do Pirai şehrinde yaşayan aynı ailenin üyeleri olduğunu söyledi. Heyelan nedeniyle ailenin evi de yıkıldı.

100'DEN FAZLA KİŞİ EVSİZ KALDI

Farklı şehirlerin belediye başkanlarına göre eyalet genelinde 100'den fazla kişi evsiz kaldı. Eyalet hükümeti, Rio de Janeiro şehri de dahil olmak üzere 10 şehirde daha fazla sel ve toprak kayması olasılığının hala yüksek olduğu konusunda uyardı.

Yerel medya, hayat kurtarmak amacıyla doğaçlama kurtarma ekipleri olarak çalışan çaresiz sakinlerin birkaç vakasını bildirdi. İtfaiyeciler ve polis, ağır hasar gören bazı bölgelere henüz ulaşamamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN