Brezilya'da Telegram kullanımı yasaklandı

Brezilya'da Telegram kullanımı yasaklandı

Brezilya'da bilgi kirliliğiyle mücadele kapsamında mesajlaşma uygulaması Telegram'ın yasaklandığı açıklandı.

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, Telegram'ın mahkemenin yanlış bilgi yayan kullanıcı profillerinin kapatılması emrine uymaması üzerine mesajlaşma uygulamasını yasakladı.

Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes, Telegram'ın mahkeme kararlarını uygulamadığını ve bunun Brezilya kanunlarının ihlali olduğunu belirtti.

Apple, Google ve Brezilya'daki yerel şirketlere de Telegram'ı yasaklamaları çağrısında bulunan Moraes, mahkeme kararına uymayan platformlara günlük 20 bin dolar ceza verileceğini duyurdu.

DEVLET BAŞKANI JAİR BOLSONARO: KABUL EDİLEMEZ BİR KARAR

Telegram'ın kapatılmasının, seçim kampanyasının önemli bir kısmını bu platformdan yürüten ve bir milyondan fazla takipçisi bulunan Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yı da olumsuz etkilediği belirtiliyor. Mahkeme kararını "kabul edilemez" bulan Bolsonaro, Telegram'dan ulusal meselelere ilişkin önemli bilgilendirmeler yaptıklarını iddia etti.

Brezilya'da ekimde başkanlık seçimlerinin yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN