Bu ülkenin en düşük maaşıyla bile saray alınır! Oraya giden paraya para demiyor: Aylık maaşı şok etti

Bu ülkenin en düşük maaşıyla bile saray alınır! Oraya giden paraya para demiyor: Aylık maaşı şok etti

Bu ülkenin en düşük maaşıyla bire saray sahibi olabilirsiniz! Oraya giden paraya para demiyor: Aylık maaşları resmen dudak uçuklatıyor...

Bir ülkenin yaşam standardını ve ekonomik refahını belirleyen en önemli faktörlerden biri, çalışanların aylık ortalama maaşlarıdır. Vergi sonrası aylık ortalama maaşların açıklanmasıyla birlikte, dünya genelindeki ülkelerin sıralaması dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte farklı ülkelerde çalışanlara ödenen aylık ortalama maaşların sıralaması:

EN YÜKSEK MAAŞA SAHİP ÜLKELER

İsviçre 5 gün içinde yazdan kışa geçti - Dünya Haberleri

1. İSVİÇRE: 6.233 DOLAR

Dünya genelinde en yüksek ortalama aylık maaş, İsviçre'de çalışanlara ödeniyor. Bu ülke, yüksek gelir seviyeleriyle ekonomik refahın ve yaşam standartlarının zirvesinde yer alıyor.

2. LÜKSEMBURG: 4.966 DOLAR

Lüksemburg, cömert maaş politikalarıyla ikinci sırada yer alıyor. Ülkedeki çalışanlar, yüksek yaşam standartlarının tadını çıkarıyor.

3. SİNGAPUR: 4.921 DOLAR

Asya'nın parlayan yıldızı Singapur, üçüncü sırada bulunuyor. Ekonomik istikrarı ve yüksek yaşam standartları, ülkenin yüksek maaşlar sunmasına olanak tanıyor.

4. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ: 4.693 DOLAR

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ABD, dördüncü sırada yer alarak çalışanlarına yüksek ortalama maaşlar sunuyor.

5. KATAR: 4.270 DOLAR

Enerji kaynaklarına dayalı ekonomisiyle Katar, beşinci sırada yer alıyor ve yüksek maaşlar sunarak dikkat çekiyor.

TÜRKİYE SIRALAMANIN NERESİNDE?

İstanbul'un nüfusu, Cumhuriyet tarihinde ikinci kez azaldı

Türkiye, ortalama aylık maaş sıralamasında 79. sırada yer alıyor ve 408 dolar ile diğer ülkelere göre daha düşük bir maaş ortalamasına sahip. Bu durum, Türkiye'deki yaşam standartlarının dünya geneline göre daha düşük olduğunu gösteriyor.

Diğer Önemli Ülkeler ve Sıralamaları

  • Almanya: 12. sırada, 2.970 Dolar
  • Kanada: 14. sırada, 2.921 Dolar
  • İngiltere: 15. sırada, 2.893 Dolar
  • Hindistan: 62. sırada, 607 Dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN