Bugüne kadar ki en büyüğü: Putin Kiev'e füze yağdırdı

Bugüne kadar ki en büyüğü: Putin Kiev'e füze yağdırdı

Kiev ve Harkov dahil en az dört şehirde elektrik kesintilerini geniş çapta tetikleyen saldırıların olduğunu bildiren Ukraynalı yetkililer, ülke geneline onlarca füze yağdıran Rus saldırılarında bugün başkentin, savaşın en büyük saldırılarından birinin hedefi olduğunu söyledi.

SELMAN CÖMERT

Ukrayna ordusu; Kiev, Harkov, Krıvıy Rih ve Zaporijya'daki kritik altyapı sistemlerini hedef alan 76 füzenin 60'ını engellediğini bildirdi. Rusya'nın elektrik ve su sistemlerine yönelik saldırıları, Ekim ayının ortasından bu yana aralıklı olarak gerçekleşti. Ancak Ukrayna ordusu, gelen roketleri ve patlayıcı insansız hava araçlarını düşürmede artan bir başarı oranı olduğunu açıkladı.

Bugünkü saldırı, ABD'nin bu hafta ülkenin savunmasını daha da güçlendirmek için Ukrayna'ya bir Patriot füze bataryası vermeyi kabul etmesinden sonra gerçekleşti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü, Patriotların Rus ordusu için meşru bir hedef olacağını söylemişti.

Fırlatılan Rus füzelerinin yarısından fazlası Ukrayna'nın başkentini hedef aldı. Şehir yönetimi, Kiev'in Rusya'nın yaklaşık 10 ay önce Ukrayna'yı işgalinden bu yana karşı karşıya kaldığı "en büyük roket saldırılarından birine" karşı koymaya çalıştığını söyledi. Ukrayna hava savunması, şehrin hava sahasına giren “yaklaşık 40” füzeden 37'sini vurdu. Füze saldırısı nedeniyle bir kişi yaralandı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus kuvvetlerinin Karadeniz'deki Amiral Makarov firkateyninden seyir füzeleri, Azak Denizi üzerindeki uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçaklarından Kh-22 seyir füzeleri ve taktik uçakların güdümlü füzeler ateşlediğini bildirdi.

Kiev ve Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov dahil, ülkenin bazı bölgelerinde elektrik ve su hizmetleri kesildi. Bombardıman sırasında binlerce insan metro istasyonlarına sığındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN