Putin yeni harekatı masaya koydu: Komutanlarıyla Ukrayna operasyonunun stratejilerini görüştü

Putin yeni harekatı masaya koydu: Komutanlarıyla Ukrayna operasyonunun stratejilerini görüştü

Seferber ettiği 200 bin asker ile Ukrayna'ya yeni harekat düzenlemeyi planladığı belirtilen Rusya lideri Putin’in ülkesinin sürdürdüğü savaşı yöneten üst düzey ordu yetkilileri ile geniş bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmelere ilişkin Rus televizyonlarında yayınlanan görüntülerde Putin’in “Eylemlerimize ilişkin kısa ve orta vadeli tekliflerinizi duymak isterim” dediği duyuluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesinin Ukrayna’da sürdürdüğü operasyonu yöneten üst düzey ordu yetkilileri ile geniş bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Kremlin’den, Rusya lideri Putin’in ülkesinin üst düzey askeri yetkilileri ile dün gerçekleştirdiği toplantılara ilişkin yapılan açıklamada “Devlet Başkanı (Putin) cuma günü gününün tamamını özel askeri operasyonda yer alan askeri birimlerin yönetildiği karargahta geçirdi” dedi.

Kremlin’in açıklamasına göre Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile görüştü ve askeri birimlerin komutanları ile ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Sputnik'İn aktardığına göre söz konusu görüşmelere ilişkin Rus televizyonlarında yayınlanan görüntülerde Putin’in, “Eylemlerimize ilişkin kısa ve orta vadeli tekliflerinizi duymak isterim” dediği duyuluyor.

PUTİN SAVAŞI DAHA UZUN SÜRDÜRMEYİ PLANLIYOR

Rusya, şubat ayından beri Ukrayna’da özel askeri operasyon düzenliyor. Rusya Devlet Başkanı geçtiğimiz haftalardaki açıklamalarından birinde operasyonun uzun bir süre daha devam edebileceğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN