Putin’in Ukrayna’ya karşı ‘son kozu’: Müzisyenler cepheye gidiyor

Putin’in Ukrayna’ya karşı ‘son kozu’: Müzisyenler cepheye gidiyor

Rusya’nın Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, ülke ordusundan sürpriz bir hamle geldi. Rusya, askerlerine "manevi ve psikolojik destek" sağlamak için Ukrayna'daki savaşın ön saflarına müzisyen gönderiyor.

Bugün ortaya çıkan yeni bir istihbarat brifinginde, İngiltere Savunma Bakanlığı Moskova'nın 14 Aralık'ta müzisyenlerden oluşan ordu bandosu kurduğunu açıkladı.

‘MORALİ BOZUK ORDUYA SAVAŞI KAZANDIRMAZ’

İngiltere’nin Savunma Bakanlığı, "Kırılgan moral, neredeyse Rus kuvvetlerinin çoğunda önemli bir savunmasızlık olmaya devam ediyor. Ordu bandosunun çabalarının bu endişeleri önemli ölçüde hafifletmesi pek mümkün değil" diye ekledi.

İngiltere, halkı birliklere müzik enstrümanları bağışlamaya çağıran yakın tarihli bir kampanyanın ardından kurulan yeni bandonun, moralleri yükseltmek için askeri müzik ve organize eğlencenin kullanımına uygun olduğunu söyledi.

‘PROFESYONEL SANATÇILARDAN OLUŞACAK’

BBC'nin Rusya merkezli RBC haber ajansına dayandırdığı habere göre, bando, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askere alma kampanyası kapsamında seferber edilen birliklerden ve "askerlik hizmetine gönüllü olarak giren profesyonel sanatçılardan" oluşacak.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yeni birimin "özel askeri operasyona katılanların psikolojik durumunu" iyileştirmekle görevlendirileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN