Üst düzey komutan açıkladı: Rusya kuzeyden ‘yine’ deneyecek

Üst düzey komutan açıkladı: Rusya kuzeyden ‘yine’ deneyecek

Ukrayna’nın işgalinde sürpriz sorunlarla karşılaşan Rusya, yeni stratejiler denemeye devam ediyor. Ukrayna'nın en kıdemli komutanlarından biri, savaşın başında olduğu gibi, Rusya'nın yeniden kuzeyden işgal girişiminde bulunmasına hazırlandıklarını söyledi.

Savaşın başladığı 24 Şubat’ta ilk girilen bölgelerden biri olan Ukrayna’nın kuzeyinde Rus askerleri başarısız olmuştu. Askeri araçların yollara saplanmasının ardından Rusya, stratejisini değiştirerek savaştaki yönünü başka bölgelere çevirmişti.

RUSYA’DAN MİLYONLARCA ASKERLİK ‘TAKVİYE’ İDDİASI

Sky News’e konuşan Ukrayna'nın en üst düzey askeri yetkililerinden Tümgeneral Andrii Kovalçuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırısının Ukrayna'nın şiddetli ve kalıcı direnişi karşısında bocaladığı bir dönemde milyonlarca askerin savaşa katılmasını emredebileceğini de söyledi.

‘ASIL SAVAŞ HENÜZ BAŞLAMADI’

Ülkenin güneyindeki büyük bir karşı saldırının kilit mimarlarından biri olan 48 yaşındaki Tümgeneral Kovalçuk, Ukrayna'nın savaşı kazanacağını ve Kırım Yarımadası da dahil olmak üzere tüm topraklarını geri alacağını söyledi. Ancak savaşın en şiddetli tarafının henüz başlamamış olabileceği konusunda uyardı.

‘TEKRAR SALDIRACAKLAR DÜŞÜNCESİYLE YAŞIYORUZ’

Komutan, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'yı kuzeyden, doğudan ve güneyden, belki de geçen yıl Kremlin'in topyekun işgalinin yıl dönümü olan 24 Şubat'ta tekrarlanmasıyla ilgili soruya, "Evet, öngörüyoruz. Böyle seçenekler, böyle senaryolar. Biz buna hazırlanıyoruz. Yine saldıracaklar düşüncesiyle yaşıyoruz. Bu bizim görevimiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN