Ukrayna saldırıların altında hayata dönmeye çalışıyor

Ukrayna saldırıların altında hayata dönmeye çalışıyor

Rusya'nın füze saldırıları altında kalan Ukrayna'nın Kiev kentinde sabah erken saatlerde metro sistemi yeniden hizmete girdi. Ayrıca Rus hava saldırılarının altyapıya yönelik son saldırısından bir gün sonra tüm sakinlerin su şebekesini yeniden kullanabildiği açıklandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Cumartesi günü erken saatlerde kentin metro sisteminin yeniden hizmete girdiğini ve Rus hava saldırılarının altyapıya yönelik son saldırısından bir gün sonra tüm sakinlerin su şebekesini yeniden kullanabildiği söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Kiev ve Harkov dahil en az dört şehirde elektrik kesintilerini geniş çapta tetikleyen dünkü Rus saldırılarından 70'ten fazla füze atıldığını bildirmişti. Yetkililer, 24 Şubat'tan beri yürütülen işgal operasyonunda başkent Kiev'in dün en büyük saldırılardan birinin hedefi olduğunu söyledi.

Şehrin yarısının ısınabildiğini, üçte ikisine de elektriğin tekrar sağlandığını bildiren Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Telegram üzerinden, "Ancak acil durum kesinti programları uygulanıyor… elektrik açığı önemli" diye yazdı.

Klitschko, Rusya'nın altyapıya yönelik hava saldırılarının devam etmesi halinde bu ayın başlarında Kiev için bir "kıyamet" olacağı uyarısında bulunmuş, ancak insanların tahliyesine henüz gerek olmadığını da söylemişti. 7 Aralık'ta Reuters'e verdiği demeçte, "Bunun olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve savaşıyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN