Asker bulmakta zorlanan Rusya'dan yeni hamle: Putin bedava toprak veriyor

Asker bulmakta zorlanan Rusya'dan yeni hamle: Putin bedava toprak veriyor

Ukrayna işgalinden istediğini almakta zorlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in denemediği yol kalmadı. En son, askerlere moral olması için cepheye müzisyenleri gönderen Putin’in son hamlesi ‘yok artık’ dedirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın önerisiyle gündeme gelen, Ukrayna ile savaşta hizmetlerinden dolayı ödül alan askeri personele Kırım, Moskova ve Sivastopol’den bedelsiz arazi verilmesine dair tasarıyı imzaladı.

Bunun yanı sıra, Rusya’nın "özel askeri operasyon" olarak nitelendirdiği işgal bölgesinde çatışmalarda ya da hastalık nedeniyle ölen askerlerin yakınlarına da sosyal destek verilmesi planlanıyor.

‘MÜZİSYEN’ KARARININ ARDINDAN

Rusya lideri Putin'in orduyu desteklemek için imzaladığı karar yayınlanırken, geçtiğimiz hafta alınan bir kararla, cepheye müzisyen gönderiliyor. Askerlere moral vermesi için verilen kararda, bando, askere alma kampanyası kapsamında seferber edilen birliklerden ve "askerlik hizmetine gönüllü olarak giden profesyonel sanatçılardan" oluşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN