Rusya, Erdoğan'ın teklifine sıcak bakıyor

Rusya, Erdoğan'ın teklifine sıcak bakıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye ile ilgili görüşme durumu sorulduğunda, "Suriye-Türkiye-Rusya, üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı" ifadelerini kullanmıştı. Rus basınının iddiasına göre de; Rusya bu duruma sıcak bakıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta gerçekleştirdiği Türkmenistan dönüşü uçakta basın mensuplarına Suriye lideri Beşar Esad ile görüşmesinin Rusya'nın katılımıyla da gerçekleşebileceği önerisi geldi. Konu ile ilgili tartışmalar ve soru işaretleri devam ederken, Moskova'dan da yanıt geldi.

RUSYA OLUMLU BAKIYOR

Rus basınında yer alan habere göre; "Rusya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de 3'lü görüşme önerisine olumlu bakıyor" ifadeleri kullanıldı.

Rus haber ajansı RIA Novosti ise üçlü görüşme ile ilgili Şam'ın tavrının henüz bilinmediği fakat Rus yetkililerin Esad rejimiyle temas halinde olduğuna dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, “Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya, üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız” ifadelerini kullandımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN