Rusya'dan AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e tepki: Türkiye hedef alınıyor

Rusya'dan AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e tepki: Türkiye hedef alınıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye'nin, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara katılması gerektiğini söyleyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'e "hiçbir mantıklı düşüncesi olmadığı" eleştirisinde bulundu. Zaharova, Türkiye'nin Moskova yönetimiyle olan ilişkisi nedeniyle hedef alındığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in "Türkiye'nin AB üyesi ülkeler gibi Rusya'ya karşı yaptırımlara uyması"na yönelik ifadelerini nasıl değerlendirdiği sorusunu yanıtladı.

Borrell'in ifadelerinin "mantıklı düşünceden" yoksun olduğunu belirten Zaharova, Türkiye'nin Moskova yönetimiyle olan ilişkisi nedeniyle hedef alındığını söyledi. Zaharova, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara katılması için Türkiye'ye baskı yaptığını ifade etti.

2.jpgAvrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell

'BU DÜŞÜNCENİN KÖKÜ FAŞİZM'

Borrell'i konumunu küçük düşürmek ve "yalanla saçma şeyler" yaymakla eleştiren Zaharova, kendine verilen notları okuyan Yüksek Temsilci'nin hiçbir mantıklı düşüncesi olmadığını belirtti.

Zaharova, Borrell'in söz konusu ifadelerine atıfta bulunarak, "Bu düşüncenin, sömürgecilik ve faşizm gibi derin kökleri var" dedi.

Borrell ve diğer Batılı yetkililerin, Türkiye ve başka ülkelerin "ulusal çıkarlarını görmezden geldiği" değerlendirmesinde bulunan Zaharova, "Ankara, Batı'nın çıkarlarına hizmet ederse NATO üyesi olabilir ancak AB'nin parçası olamaz ve Şengen bölgesinden de men edildi" ifadesini kullandı.

1-005.jpgRusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN