Burada 1 gece geçirene 10 milyon dolar verilecek! Parayı duyanın gözleri ışıldıyor hikayesini duyan kaçıyor: Korkunç demek az...

Burada 1 gece geçirene 10 milyon dolar verilecek! Parayı duyanın gözleri ışıldıyor hikayesini duyan kaçıyor: Korkunç demek az...

Paris’te bulunan ünlü yeraltı mezarında 1 gece kalana 10 milyon dolar verilecek. Parayı duyanın gözleri ışıldasa da hikayeyi duyan kaçıyor. İşte, sosyal medyada olay olan o yeraltı mezarlığı…

Paris’te bulunan ünlü yeraltı mezarlarının ardından cesetlerin yüzerek evlere dolduğunu iddia eden korkunç bir hikaye yatıyor. Sosyal medyada çıkan 10 milyon dolara bu mezarlarda kalıp kalmama tartışması ise gündem oldu.

Twitter geçtiğimiz günlerde enteresan bir tartışmaya ev sahipliği yaptı. Creepy.org isimli kullanıcı, 10 milyon dolara Paris’in yeraltı mezarlarında kimin kalabileceğini sorunca birçok kullanıcı buna olumsuz yanıt verdi.

Independent’ın haberine göre, gönderiye yorum yazan kimi kullanıcılar, ölülere saygısızlık etmek istemediklerini belirtirken, mezarlardaki kafatasları ile kemik yığınlarından korkanlar da çıktı.

paristeki-yeralti-mezarlari-1.jpg

PARİS’TEKİ YERALTI MEZARLARI

Söz konusu mezarlar, 18. Yüzyılda Paris’teki mezarların taşmasının ardından cesetlerin hastalık yayması sonucunda inşa edilmiştir. Fransa Kralı XV. Louis, 1763 senesinde mezarlıklardan yayılan pis kokudan dolayı başkentin içine daha fazla ceset yerleştirilmemesi emrini vermişti. Fakat kilise, yeni bir seçenek bulunana kadar cesetleri gömmeyi sürdürdü. Aynı zamanda hazır gömülü olan cesetler de mezarlıklarda kalmaya devam etti ve onların taşınması için hiçbir işlem yapılmadı.

paristeki-yeralti-mezarlari-2.jpg

1780 senesinde mezardaki cesetlerin kimisi aylar boyu devam eden şiddetli yağmurun ardından mezarlıklardan çıkarak sürüklendi ve duvarın yıkılmasının ardından bir evin içine doldu. Bütün bu olaylardan sonra salgın hastalıklar çıktı ve şehirde bulunan 6 milyon cesedi tekrardan gömmek için planlar yapıldı. Plan kapsamında cesetler şehrin dışındaki terk edilen maden ve tünellere yerleştirildi. Yeraltı mezarları da böyle oluşturuldu.

paristeki-yeralti-mezarlari.jpg

1 GECESİNİ ORADA GEÇİRDİ

2015 yılında Cadılar Bayramı için düzenlenen bir yarışmada 2 kişi gecesini yeraltı mezarında geçirmeyi kabul etti. Yarışmanın galibi Brezilyalı Pedro Arruda, AP’ye yaptığı konuşmada “Oradakiler hayatta olsaydı çok daha fazla korkarım” ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN